Workshops - on-site

Hvorfor?

On-site kurser kan målrettes netop jeres behov og forudsætninger. Når workshoppens deltagere er en gruppe kolleger, kan virksomhedens aktuelle problemstillinger inddrages i undervisning og refleksion.

Økonomisk er det også en fordel, at instruktøren kommer til jer i stedet for, at I skal sende medarbejdere på kursus enkeltvis. Kurserne er baseret på, at I stiller lokale til rådighed (med projektor), selv sørger for eventuel forplejning, og at kursisterne medbringer egne pc'er med den nødvendige software installeret. Kursusmateriale udleveres digitalt.

Kontakt ARCHIT for en snak om, hvad I har brug for. Nedenfor findes eksempler på allerede afholdte workshops, men ARCHIT udvikler gerne workshops efter behov. Referencer kan oplyses.

Workshop Sparx ArchiMate

ArchiMate

ARCHITs indehaver er certificeret i ArchiMate 2.1 og 3.0 og tilbyder workshoppen "En dag med ArchiMate".

Deltagerne får forståelse af, hvad ArchiMate er, efter hvilke principper det er opbygget, hvad det kan bruges til, og hvordan det anvendes i kombination med andre modelleringssprog.

Deltagerne afprøver grundlæggende elementer i sproget ved hjælp af det gratis værktøj "Archi". Som case kan enten anvendes en relevant opgave fra virksomheden eller en case, ARCHIT har udarbejdet.

Deltagerne skrev:

"Tak for en god og inspirerende dag, som helt sikkert fik sat gang i nogle tanker."

"Tak for en rigtig god workshop i går. Jeg synes, at der var en god aktivitet blandt deltagerne, og at vi fik et godt fundament for det videre arbejde med ArchiMate sammen med forretningen."

ARCHIT afholder ikke egentlige kurser, der fører frem mod certificering. Der henvises til de akkrediterede kurser.

Sparx Enterprise Architect

EA-værktøjet Sparx Enterprise Architect indeholder rig funktionalitet, som dækker alle aspekter af et software udviklingsforløb, lige fra strategi til kodegenerering. Afhængigt af, hvad I har brug for, og hvor godt I kender værktøjet i forvejen, kan vi sammen tilrettelægge et kursus, der passer til jer.

ARCHIT lægger vægt på at give en forståelse af de metoder og standarder, Sparx har udviklet værktøjet til at understøtte.

Nedenstående er et eksempel på en komprimeret 2-dages workshop, afholdt marts 2017 for en kunde med en gruppe rutinerede arkitekter:

Modul (á ca. 3 timer) Indhold
Modul 1 Introduktion til EA, gennemgang af brugergrænsefladen (version 13), opbygningen af modeller, effektiv diagrammering (med Mind Map som eksempel)
Modul 2 UML Class Diagrams, UML profiler, Grundddata modelregler og MDG, Dokumentation
Modul 3 Requirements, UseCases, Test Management, Traceability
Modul 4 Repositories, Change Management, udvikling af MDG, scripting

En deltager skrev:

Tak for et spændende og inspirerende kursus i Sparx EA. Det var lige det jeg havde brug for, for at komme videre med værktøjet. Jeg fik ting med hjem om både de funktioner som jeg hele tiden glemmer, -og nu tror jeg jeg kan huske dem-, om modeller, diagrammer, projekter og pakker, og på kurset fik vi også viden om features i værktøjet, som jeg ikke vidste spor om i forvejen. Instruktøren formåede at komme rundt om det hele og det var ikke kun mig der havde fået mine læringsmål opfyldt på kurset, -alle deltagerne glade og tilfredse med den indsigt i værktøjets muligheder, som de hver især havde fået. Et super kursus!